Mikä sosiaalityössä on muuttunut 50 vuoden aikana?
Vuonna 1967: "Oikeustilastosta on vaikea löytää muita rikosryhmiä, joista koituva vapaudenriisto olisi pitempi kuin koulukotisijoitus". (Kettil Bruun, Marraskuun liike)
Vuonna 2016:
"Rinnakkaistuomioistuimeksi muodostuneessa lastensuojelussa asiakkaan oikeusturva on huomattavasti heikompi kuin rikosoikeudessa.
Asiakaskirjauksia, joita säilytetään jopa 120 vuotta ei voi aina edes nähdä ( esim. perhetyön ruutuvihkomuistiinpanot) saati oikaista, huostaanottojen pituudet vastaavat elinkautisia ja päätösten perustaksi riittää sosiaalityöntekijän lausuma ilman oikeudenmukaista oikeudenkäyntiä, tosiseikkaselvittelyä tai näytönarviointia". (Lokakuun liike)
Sanamagiasta
Vuonna 1967: "Eräitä poikkeavuuden valvontamuotoja aletaan nimittää hoidoksi tai huolloksi, vaikka niiden luonne ja tehokkuus eivät olisi lainkaan muuttuneet."
Naurettavana sanamagiana voidaan vielä kuitata sellaiset tapaukset kuin että putkarangaistusta aletaan nimittää "hoidolliseksi eristysselliksi" tai ojankaivua "työterapiaksi" Vakavaksi asia muuttuu kuitenkin siinä vaiheessa, kun rangaistustoimien määritteleminen hoidoksi heikentää toimenpiteen kohteeksi joutuneen oikeusturvaa". (Klaus Mäkelä, Marraskuun liike)
Vuonna 2016: "Voimavaralähtöinen vuorovaikutus voikin ollakin urkintaa, arviointi leimaamista, avohuollon tukitoimi huostaanoton pohjustamista, säännöllinen hoitokontakti pakotettua ja tarpeetonta seulausta, lapsen etu sijaishuollon edunvalvontaa, räätälöity opetus lähihoitajaharjoittelijan läksyvalvontaa laitoksessa ja kohentunut toimintakyky työntekijän käskyjen tottelemista". http://www.lokakuunliike.com/ll-uutiset/lastensuojelun-asiakirjat-osa-2-fabrikoitu-lastensuojelulausunto
"Työnantajan mielestä terveydenhoitajan olisi pitänyt muuttaa terveydenhuollon kirjauksiaan liittyen Kristan putkatapahtumaan. Työnantaja vaati, ettei kirjauksissa mainittaisi Kristan olleen putkassa, vaan "rauhoittumishuoneessa".
http://www.lokakuunliike.com/ll-uutiset/nuorten-ystavien-koulukoti-sakkotuomio-vapaudenriistosta-ja-virkavelvollisuuden-rikkomisesta
Psykokielestä
Vuonna 1967: ”Erik Allardt on luonnehtinut psykologejamme ammattikuntapuuhissa touhuavaksi joukoksi: He formuloivat itselleen ammattietiikan nimessä ankaria sääntöjä ja antavat toisilleen diplomeja, jotta vieraat ainekset eivät tunkeutuisi heidän alueelleen. Tämä puuhailu voisi olla huvittavaa, ellei siihen liittyisi vakavampiakin piirteitä..
Minusta on alkanut näyttää yhä enemmän siltä, että se ideologisilta seikoilta silmänsä ja korvansa tiukasti sulkeva, rottakokeisiin ja vierasperäisillä sanoilla näennäistieteelliseksi tehtyyn kielenkäyttöön pakeneva ajattelutapa, johon tulevat psykologit korkeakouluissamme tehokkaalla kurssiopetuksella sosiaalistetaan, tuottaa ammattilaisia, jotka kykenevät testaamaan ihmisiä yhtä tyynesti, tottelevaisesti ja turhia kyselemättä, valittiinpa näitä sitten ammattiin, koulukotiin tai keskitysleirin kaasukammioon” ( Antti Eskola, Marraskuun liike)
Vuonna 2016: "Kvasitieteellinen puhetapa vaikuttaa toisinaan tahattoman koomiselta, mutta myös pelottavalta, orwellilaiselta uuskieleltä: jollakin tapaa hämäräperäiseltä pimeydeltä. Siihen kaikkien on taivuttava, vaikka salakielen koukeroita ei ymmärtäisikään. Tällaisessa kielessä sanojen määrää rajoitetaan ja käytetään harhaanjohtavia eufemismeja. Salakieleen kätketään kielteiset asenteet vanhempia kohtaan.. Kotikuria pitävät vanhemmat ovat liian vaativia – ja toiset taas kotikurinpitoon kykenemättömiä. Sen sijaan kuria pitävät sijaisvanhemmat tai perhekotien johtajat tarjoavat turvalliset, ennakoitavissa olevat kasvuolosuhteet ja selkeät rajat lapselle." http://www.lokakuunliike.com/maria-syvaumllaumln-blogi/orwellilaisesta-psykokielest
"Lastensuojelun moniammatillisessa yhteistyössä virkailijoiden mutu-diagnooseja asiakkaista käytetään virkailjoiden keskinäisen yhteisöllisyyden rakentamiseen vaikka pelkkä mt- epäily estää usein myös asiakkaan somaattisten vaivojen hoidon terveydenhuollossa. "Kenties huoliluokittelu tarjoaa jonkinlaista yhteisöllistä liimaa; kukaties koetaan yhteisyyttä, kun päästään tekemään ja jakamaan "amatööridiagnooseja" huolikäsitteitä kääntäen, tutkijat Tom Arnkil ja Kai Alhanen arvioivat." http://www.lokakuunliike.com/ll-uutiset/lastensuojelun-moniammatillinen-yhteistyo-havittaa-niin-vuorovaikutuksen-kuin-vastuun
Haluttomuudesta vastaanottaa asiakaspalautetta
Vuonna 1967: "Kritiikin luulisi olevan myönteinen haaste sosiaaliviranomaisille, juristeille, sosiaalipoliitikoille. Näyttää kuitenkin siltä, ettei sanottava ole mennyt erityisen hyvin perille. Esimerkiksi X:n vastaanottokodissa juuri kukaan ei ollut tutustunut viimeaikaiseen, koulukoteihin kohdistuneeseen kritiikkiin, vaan kaikesta tällaisesta vaiettiin visusti. " ( Klaus Mäkelä, Marraskuun liike)
Vuonna 2016: "Tulevia sosiaalityöntekijöitä kehotetaan epäilemään asiakkaiden tietoa, jättämään asiakkaiden tieto huomiotta ja ”omaan arvoonsa” samalla kun sijaishuollon edunvalvojien mielipiteitä käsitellään ”tietona”, sosiaalityöntekijöiden virheellisiä ja vanhentuneita uskomuksia " hiljaisena tietona" ja tutkimustietoon perustumattomia rutiineja "hyvinä käytäntöinä". Kyseenalaista on myös päästää yliopistoille sijaishuollon toimijoita esittelemään taustaideologioiltaan kestämättömiä epätieteellisiä " välineitään."
Asiakkaiden tieto tuntuu kelpaavan julkaistavaksi vain sosiaalityöntekijöiden ja sijaishuollon asiantuntijoiden omistamana, hyödyntämänä ja tulkitsemana. Asiakaskokemuksia ilman sijaishuoltotoimijoita ja virallisia asiantuntijoita jakavat asiakkaiden omat sivustot määritellään vihasivustoiksi. Lokakuun Liike on yliopistoissa kirosana, josta opiskelijoita kehotetaan pysymään erossa. Rakenteellinen sosiaalityö määritellään ja ymmärretään sosiaalityön valheelliseksi imagonrakennukseksi ja kasvojenpesuksi.Yliopistot tuntuvat tekevän kaikkensa, jotta jo olemassaoleva vastarinta ei tulisi näkyviin. Oletuksena on ilmeisesti, että ”kun vastarintaa ei päästetä näkyviin, sitä ei ole”.
http://www.lokakuunliike.com/ll-uutiset/sosiaalityon-koulutus-tuottaa-ja-yllapitaa-lastensuojelun-ongelmia
Sosiaalityön hiljaisuuden kulttuurista
Vuonna 1967: "Järjestelmään kuuluvat viranomaiset ja johtohenkilöt eivät myöskään juuri kirjoita tai puhu alansa todellisista ongelmista, vaan pysyttelevät turvallisesti pinnallisissa asioissa. Asiallisuus korvataan usein kauniilla fraaseilla, joita on erityisen helppo käyttää lastensuojelun yhteydessä." (Klaus Mäkelä, Marraskuun liike)
Vuonna 2016: "Sosiaalityössä vallitsee hiljaisuuden kulttuuri. Uskottavuuden tarve ja unelma mistä hyvänsä asemasta virallisessa järjestelmässä tuntuu riittävän sulkemaan kenen hyvänsä suun viranomaisten väärinkäytöksistä. Kansalaisrohkeutta löytyy vain järjestelmän marginaalista ja ulkopuolelta, marionetinnarunsa katkaisseilta mielivallan uhreilta ja omaa tietään kulkevilta yksinäisiltä ajattelijoilta; taiteilijoilta, kirjailijoilta, syrjäytetyiltä ja profeetoilta". http://www.lokakuunliike.com/ll-uutiset/paa-pois-brandista-ja-barrikadeille
Puuttuvasta tutkimus- ja seurantatiedosta
Vuonna 1967: "Marraskuun liike ajaa järkiperäistä ja inhimillistä kontrollipolitiikkaa. Järkiperäisyys tarkoittaa, että kontrollipoliittisia vaihtoehtoja arvioidaan niiden tosiasiallisten seurausten mukaan. Inhimillisyys tarkoittaa, että suhteutettaessa kontrollipoliittisten vaihtoehtojen kustannuksia niillä saavutettaviin tuloksiin kustannuksiksi lasketaan myös ja erityisesti toimenpiteiden kohteille aiheutetut kärsimykset. " (Klaus Mäkelä, Marraskuun liike)
Vuonna 2016: "Yhtenäisiä tieteellisesti päteviä ja standardoituja mittareita riittävälle vanhemmuudelle, vuorovaikutuksen laadulle tai kaltoinkohteluolettaman toteamiselle ei ole olemassa vaan huolikoulutetut työntekijät ohjataan etsimään asiakkaista puutteita epätieteellisillä menetelmillä ja kaikki normaalitkin elämän ilmiöt kattavilla riskilistoilla, jotka tuottavat herkästi vääriä positiivisia löydöksiä. Kuka vastaa kun lapsi joutuu väärin ja mielivaltaisin perustein erotetuksi vanhemmastaan? Kummeksumme ensi- ja turvakotien palveluista puuttuvaa riippumatonta tutkimusta ja asiakaspalautetta. Haluaisimme myös tietää, mitä ensi- ja turvakotiin tulleille perheille tapahtuu tehtyjen toimenpiteiden seurauksena."
http://www.lokakuunliike.com/ll-uutiset/ensi-ja-turvakotien-kaytannot-selvitettava-valittomasti
Köyhien kontrolloinnista
Vuonna 1967: "Nykyisin yhteiskunnan valvontakoneisto toimii luokkadiskriminaation välineenä. Ankarimpia pakotteita sovelletaan niihin tekoihin, jotka ovat yleisimpiä alemmissa yhteiskuntaryhmissä. Koko valvontakoneisto on suunnattava perusteita myöten uudelleen." ( Klaus Mäkelä, Marraskuun liike)
Vuonna 2016: "Lastensuojelun toimintakäytäntöjä ja vuorovaikutusta vaivaa sama asenteellisuus ja ylimielisyys kuin punaorpo- tai pakkoauttajakeskustelun aikoihin. Lukuisat EIT- tuomiot eivät ole vaikuttaneet työskentelytapoihin lainkaan. Yhdenmukainen kansainvälinen tutkimustieto todistaa huostaanottojen vaarantavan lasten ja nuorten osallisuuden, terveydenhuollon ja koulutuspolut kaikkialla. Huostaanotto ja kodin ulkopuolelle sijoittaminen on siis tutkitusti riski. Sosiaali- ja terveydenhuollossa ei kuitenkaan puhuta lasten riskisijoittamisesta, riskilaitoksista tai riskiyrittäjistä tai - työntekijöistä, ainoastaan riskiperheistä". http://www.lokakuunliike.com/ll-uutiset/tuottoisa-myytti-riskiperheista
"Lastensuojelun työntekijöiden työnsisältö on typistynyt köyhien elämäntapavakoiluksi ja -kontrolliksi. Sosiaalitoimen aika haaskaantuu epätieteellisiin arviointeihin, seulontoihin ja syytekirjelmien laatimiseen vanhemmista, jotta lapsia (tykkää) voidaan siirtää syntymäperheistään (en tykkää) valvomattomaan sijaishuoltoon (tykkää)". http://www.lokakuunliike.com/ll-uutiset/pride-valmennettujen-sijaisperheiden-odotusaikakaytanto-tuottaa-turhia-kiireellisia-sijoituksia
Lue myös:
http://www.lokakuunliike.com/ll-uutiset/mita-vihapuhe-on
http://www.lokakuunliike.com/ll-uutiset/vihapuhe-sosiaalityossa
http://www.lokakuunliike.com/ll-uutiset/vihapuhe-ja-kaytannot-tutkittava-puolueettomasti
http://www.lokakuunliike.com/ll-uutiset/banaali-paha-piiloutuu-byrokratiaan
http://www.lokakuunliike.com/henri-auteron-blogi/sentican-huostaporvarit-ja-veroparatiisityypit
http://www.lokakuunliike.com/ll-uutiset/jarjestelmallista-vakivaltaa-uskomushoitoja-ja-sosiaalihygieniaa
http://www.lokakuunliike.com/henri-auteron-blogi/category/rotuhygienia
http://www.lokakuunliike.com/ll-uutiset/tuottoisa-myytti-riskiperheista
http://www.lokakuunliike.com/myyraumln-blogi/aila-paloniemi-kesk-kansan-kahtiajakoa-edistamassa
http://www.lokakuunliike.com/myyraumln-blogi/sosiaalityonpsykiatrian-palvelujarjestelmia-ei-tehty-asiakkaille-vaan-mm-keskiluokkaisten-rouvien-paistattelupaikaksi
https://julkari.fi/bitstream/handle/10024/128201/ap-1967-6-eskola.pdf?sequence=1
http://www.haaste.om.fi/fi/index/lehtiarkisto/haaste12014_0/marraskuunliikkeenperinto.html
http://yle.fi/aihe/artikkeli/2006/09/08/vahaosaisten-pakkoauttaminen
http://ranneliike.net/blogi.php?nick=Olli%20St%E5lstr%F6m&comments=17057
http://yle.fi/aihe/artikkeli/2013/09/27/yhteiskunnan-kahtiajaon-nakeminen-ajoi-claes-anderssonin-politiikkaan
Vuonna 1967: "Oikeustilastosta on vaikea löytää muita rikosryhmiä, joista koituva vapaudenriisto olisi pitempi kuin koulukotisijoitus". (Kettil Bruun, Marraskuun liike)
Vuonna 2016:
"Rinnakkaistuomioistuimeksi muodostuneessa lastensuojelussa asiakkaan oikeusturva on huomattavasti heikompi kuin rikosoikeudessa.
Asiakaskirjauksia, joita säilytetään jopa 120 vuotta ei voi aina edes nähdä ( esim. perhetyön ruutuvihkomuistiinpanot) saati oikaista, huostaanottojen pituudet vastaavat elinkautisia ja päätösten perustaksi riittää sosiaalityöntekijän lausuma ilman oikeudenmukaista oikeudenkäyntiä, tosiseikkaselvittelyä tai näytönarviointia". (Lokakuun liike)
Sanamagiasta
Vuonna 1967: "Eräitä poikkeavuuden valvontamuotoja aletaan nimittää hoidoksi tai huolloksi, vaikka niiden luonne ja tehokkuus eivät olisi lainkaan muuttuneet."
Naurettavana sanamagiana voidaan vielä kuitata sellaiset tapaukset kuin että putkarangaistusta aletaan nimittää "hoidolliseksi eristysselliksi" tai ojankaivua "työterapiaksi" Vakavaksi asia muuttuu kuitenkin siinä vaiheessa, kun rangaistustoimien määritteleminen hoidoksi heikentää toimenpiteen kohteeksi joutuneen oikeusturvaa". (Klaus Mäkelä, Marraskuun liike)
Vuonna 2016: "Voimavaralähtöinen vuorovaikutus voikin ollakin urkintaa, arviointi leimaamista, avohuollon tukitoimi huostaanoton pohjustamista, säännöllinen hoitokontakti pakotettua ja tarpeetonta seulausta, lapsen etu sijaishuollon edunvalvontaa, räätälöity opetus lähihoitajaharjoittelijan läksyvalvontaa laitoksessa ja kohentunut toimintakyky työntekijän käskyjen tottelemista". http://www.lokakuunliike.com/ll-uutiset/lastensuojelun-asiakirjat-osa-2-fabrikoitu-lastensuojelulausunto
"Työnantajan mielestä terveydenhoitajan olisi pitänyt muuttaa terveydenhuollon kirjauksiaan liittyen Kristan putkatapahtumaan. Työnantaja vaati, ettei kirjauksissa mainittaisi Kristan olleen putkassa, vaan "rauhoittumishuoneessa".
http://www.lokakuunliike.com/ll-uutiset/nuorten-ystavien-koulukoti-sakkotuomio-vapaudenriistosta-ja-virkavelvollisuuden-rikkomisesta
Psykokielestä
Vuonna 1967: ”Erik Allardt on luonnehtinut psykologejamme ammattikuntapuuhissa touhuavaksi joukoksi: He formuloivat itselleen ammattietiikan nimessä ankaria sääntöjä ja antavat toisilleen diplomeja, jotta vieraat ainekset eivät tunkeutuisi heidän alueelleen. Tämä puuhailu voisi olla huvittavaa, ellei siihen liittyisi vakavampiakin piirteitä..
Minusta on alkanut näyttää yhä enemmän siltä, että se ideologisilta seikoilta silmänsä ja korvansa tiukasti sulkeva, rottakokeisiin ja vierasperäisillä sanoilla näennäistieteelliseksi tehtyyn kielenkäyttöön pakeneva ajattelutapa, johon tulevat psykologit korkeakouluissamme tehokkaalla kurssiopetuksella sosiaalistetaan, tuottaa ammattilaisia, jotka kykenevät testaamaan ihmisiä yhtä tyynesti, tottelevaisesti ja turhia kyselemättä, valittiinpa näitä sitten ammattiin, koulukotiin tai keskitysleirin kaasukammioon” ( Antti Eskola, Marraskuun liike)
Vuonna 2016: "Kvasitieteellinen puhetapa vaikuttaa toisinaan tahattoman koomiselta, mutta myös pelottavalta, orwellilaiselta uuskieleltä: jollakin tapaa hämäräperäiseltä pimeydeltä. Siihen kaikkien on taivuttava, vaikka salakielen koukeroita ei ymmärtäisikään. Tällaisessa kielessä sanojen määrää rajoitetaan ja käytetään harhaanjohtavia eufemismeja. Salakieleen kätketään kielteiset asenteet vanhempia kohtaan.. Kotikuria pitävät vanhemmat ovat liian vaativia – ja toiset taas kotikurinpitoon kykenemättömiä. Sen sijaan kuria pitävät sijaisvanhemmat tai perhekotien johtajat tarjoavat turvalliset, ennakoitavissa olevat kasvuolosuhteet ja selkeät rajat lapselle." http://www.lokakuunliike.com/maria-syvaumllaumln-blogi/orwellilaisesta-psykokielest
"Lastensuojelun moniammatillisessa yhteistyössä virkailijoiden mutu-diagnooseja asiakkaista käytetään virkailjoiden keskinäisen yhteisöllisyyden rakentamiseen vaikka pelkkä mt- epäily estää usein myös asiakkaan somaattisten vaivojen hoidon terveydenhuollossa. "Kenties huoliluokittelu tarjoaa jonkinlaista yhteisöllistä liimaa; kukaties koetaan yhteisyyttä, kun päästään tekemään ja jakamaan "amatööridiagnooseja" huolikäsitteitä kääntäen, tutkijat Tom Arnkil ja Kai Alhanen arvioivat." http://www.lokakuunliike.com/ll-uutiset/lastensuojelun-moniammatillinen-yhteistyo-havittaa-niin-vuorovaikutuksen-kuin-vastuun
Haluttomuudesta vastaanottaa asiakaspalautetta
Vuonna 1967: "Kritiikin luulisi olevan myönteinen haaste sosiaaliviranomaisille, juristeille, sosiaalipoliitikoille. Näyttää kuitenkin siltä, ettei sanottava ole mennyt erityisen hyvin perille. Esimerkiksi X:n vastaanottokodissa juuri kukaan ei ollut tutustunut viimeaikaiseen, koulukoteihin kohdistuneeseen kritiikkiin, vaan kaikesta tällaisesta vaiettiin visusti. " ( Klaus Mäkelä, Marraskuun liike)
Vuonna 2016: "Tulevia sosiaalityöntekijöitä kehotetaan epäilemään asiakkaiden tietoa, jättämään asiakkaiden tieto huomiotta ja ”omaan arvoonsa” samalla kun sijaishuollon edunvalvojien mielipiteitä käsitellään ”tietona”, sosiaalityöntekijöiden virheellisiä ja vanhentuneita uskomuksia " hiljaisena tietona" ja tutkimustietoon perustumattomia rutiineja "hyvinä käytäntöinä". Kyseenalaista on myös päästää yliopistoille sijaishuollon toimijoita esittelemään taustaideologioiltaan kestämättömiä epätieteellisiä " välineitään."
Asiakkaiden tieto tuntuu kelpaavan julkaistavaksi vain sosiaalityöntekijöiden ja sijaishuollon asiantuntijoiden omistamana, hyödyntämänä ja tulkitsemana. Asiakaskokemuksia ilman sijaishuoltotoimijoita ja virallisia asiantuntijoita jakavat asiakkaiden omat sivustot määritellään vihasivustoiksi. Lokakuun Liike on yliopistoissa kirosana, josta opiskelijoita kehotetaan pysymään erossa. Rakenteellinen sosiaalityö määritellään ja ymmärretään sosiaalityön valheelliseksi imagonrakennukseksi ja kasvojenpesuksi.Yliopistot tuntuvat tekevän kaikkensa, jotta jo olemassaoleva vastarinta ei tulisi näkyviin. Oletuksena on ilmeisesti, että ”kun vastarintaa ei päästetä näkyviin, sitä ei ole”.
http://www.lokakuunliike.com/ll-uutiset/sosiaalityon-koulutus-tuottaa-ja-yllapitaa-lastensuojelun-ongelmia
Sosiaalityön hiljaisuuden kulttuurista
Vuonna 1967: "Järjestelmään kuuluvat viranomaiset ja johtohenkilöt eivät myöskään juuri kirjoita tai puhu alansa todellisista ongelmista, vaan pysyttelevät turvallisesti pinnallisissa asioissa. Asiallisuus korvataan usein kauniilla fraaseilla, joita on erityisen helppo käyttää lastensuojelun yhteydessä." (Klaus Mäkelä, Marraskuun liike)
Vuonna 2016: "Sosiaalityössä vallitsee hiljaisuuden kulttuuri. Uskottavuuden tarve ja unelma mistä hyvänsä asemasta virallisessa järjestelmässä tuntuu riittävän sulkemaan kenen hyvänsä suun viranomaisten väärinkäytöksistä. Kansalaisrohkeutta löytyy vain järjestelmän marginaalista ja ulkopuolelta, marionetinnarunsa katkaisseilta mielivallan uhreilta ja omaa tietään kulkevilta yksinäisiltä ajattelijoilta; taiteilijoilta, kirjailijoilta, syrjäytetyiltä ja profeetoilta". http://www.lokakuunliike.com/ll-uutiset/paa-pois-brandista-ja-barrikadeille
Puuttuvasta tutkimus- ja seurantatiedosta
Vuonna 1967: "Marraskuun liike ajaa järkiperäistä ja inhimillistä kontrollipolitiikkaa. Järkiperäisyys tarkoittaa, että kontrollipoliittisia vaihtoehtoja arvioidaan niiden tosiasiallisten seurausten mukaan. Inhimillisyys tarkoittaa, että suhteutettaessa kontrollipoliittisten vaihtoehtojen kustannuksia niillä saavutettaviin tuloksiin kustannuksiksi lasketaan myös ja erityisesti toimenpiteiden kohteille aiheutetut kärsimykset. " (Klaus Mäkelä, Marraskuun liike)
Vuonna 2016: "Yhtenäisiä tieteellisesti päteviä ja standardoituja mittareita riittävälle vanhemmuudelle, vuorovaikutuksen laadulle tai kaltoinkohteluolettaman toteamiselle ei ole olemassa vaan huolikoulutetut työntekijät ohjataan etsimään asiakkaista puutteita epätieteellisillä menetelmillä ja kaikki normaalitkin elämän ilmiöt kattavilla riskilistoilla, jotka tuottavat herkästi vääriä positiivisia löydöksiä. Kuka vastaa kun lapsi joutuu väärin ja mielivaltaisin perustein erotetuksi vanhemmastaan? Kummeksumme ensi- ja turvakotien palveluista puuttuvaa riippumatonta tutkimusta ja asiakaspalautetta. Haluaisimme myös tietää, mitä ensi- ja turvakotiin tulleille perheille tapahtuu tehtyjen toimenpiteiden seurauksena."
http://www.lokakuunliike.com/ll-uutiset/ensi-ja-turvakotien-kaytannot-selvitettava-valittomasti
Köyhien kontrolloinnista
Vuonna 1967: "Nykyisin yhteiskunnan valvontakoneisto toimii luokkadiskriminaation välineenä. Ankarimpia pakotteita sovelletaan niihin tekoihin, jotka ovat yleisimpiä alemmissa yhteiskuntaryhmissä. Koko valvontakoneisto on suunnattava perusteita myöten uudelleen." ( Klaus Mäkelä, Marraskuun liike)
Vuonna 2016: "Lastensuojelun toimintakäytäntöjä ja vuorovaikutusta vaivaa sama asenteellisuus ja ylimielisyys kuin punaorpo- tai pakkoauttajakeskustelun aikoihin. Lukuisat EIT- tuomiot eivät ole vaikuttaneet työskentelytapoihin lainkaan. Yhdenmukainen kansainvälinen tutkimustieto todistaa huostaanottojen vaarantavan lasten ja nuorten osallisuuden, terveydenhuollon ja koulutuspolut kaikkialla. Huostaanotto ja kodin ulkopuolelle sijoittaminen on siis tutkitusti riski. Sosiaali- ja terveydenhuollossa ei kuitenkaan puhuta lasten riskisijoittamisesta, riskilaitoksista tai riskiyrittäjistä tai - työntekijöistä, ainoastaan riskiperheistä". http://www.lokakuunliike.com/ll-uutiset/tuottoisa-myytti-riskiperheista
"Lastensuojelun työntekijöiden työnsisältö on typistynyt köyhien elämäntapavakoiluksi ja -kontrolliksi. Sosiaalitoimen aika haaskaantuu epätieteellisiin arviointeihin, seulontoihin ja syytekirjelmien laatimiseen vanhemmista, jotta lapsia (tykkää) voidaan siirtää syntymäperheistään (en tykkää) valvomattomaan sijaishuoltoon (tykkää)". http://www.lokakuunliike.com/ll-uutiset/pride-valmennettujen-sijaisperheiden-odotusaikakaytanto-tuottaa-turhia-kiireellisia-sijoituksia
Lue myös:
http://www.lokakuunliike.com/ll-uutiset/mita-vihapuhe-on
http://www.lokakuunliike.com/ll-uutiset/vihapuhe-sosiaalityossa
http://www.lokakuunliike.com/ll-uutiset/vihapuhe-ja-kaytannot-tutkittava-puolueettomasti
http://www.lokakuunliike.com/ll-uutiset/banaali-paha-piiloutuu-byrokratiaan
http://www.lokakuunliike.com/henri-auteron-blogi/sentican-huostaporvarit-ja-veroparatiisityypit
http://www.lokakuunliike.com/ll-uutiset/jarjestelmallista-vakivaltaa-uskomushoitoja-ja-sosiaalihygieniaa
http://www.lokakuunliike.com/henri-auteron-blogi/category/rotuhygienia
http://www.lokakuunliike.com/ll-uutiset/tuottoisa-myytti-riskiperheista
http://www.lokakuunliike.com/myyraumln-blogi/aila-paloniemi-kesk-kansan-kahtiajakoa-edistamassa
http://www.lokakuunliike.com/myyraumln-blogi/sosiaalityonpsykiatrian-palvelujarjestelmia-ei-tehty-asiakkaille-vaan-mm-keskiluokkaisten-rouvien-paistattelupaikaksi
https://julkari.fi/bitstream/handle/10024/128201/ap-1967-6-eskola.pdf?sequence=1
http://www.haaste.om.fi/fi/index/lehtiarkisto/haaste12014_0/marraskuunliikkeenperinto.html
http://yle.fi/aihe/artikkeli/2006/09/08/vahaosaisten-pakkoauttaminen
http://ranneliike.net/blogi.php?nick=Olli%20St%E5lstr%F6m&comments=17057
http://yle.fi/aihe/artikkeli/2013/09/27/yhteiskunnan-kahtiajaon-nakeminen-ajoi-claes-anderssonin-politiikkaan